Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Спортклубам, які є громадськими організаціями, місто надаватиме компенсацію за послуги у сфері фізичної культури та спорту

19 січня 2024 року, 13:09

Спортивним клубам, які є громадськими організаціями, місто буде надавати компенсацію за послуги у сфері фізичної культури та спорту. Таке рішення було прийнято на пленарному засіданні Київської міської ради.

Як зазначила директорка Департаменту молоді та спорту КМДА Юлія Хан, місто розробило механізм компенсації спортивним клубам, які здійснюють навчально-тренувальний процес, забезпечують розвиток спортивних здібностей спортсменів віком до 23 років та підготовку спортивного резерву для збірних команд, залучають своїх вихованців до міських і всеукраїнських змагань.

«Існує певний стереотип, що майже всі спортивні клуби є ТОВ, ФОП, КП, проте це не так, оскільки у столиці велика кількість спортивних клубів діє саме як громадські організації. І так само виконують не менше завдань задля розвитку та популяризації здорового способу життя та спорту серед дітей і молоді. Саме цю категорію раніше не враховували, але зараз ситуація змінилась, і в результаті довготривалої роботи Київрада затвердила Порядок надання компенсацій спортивним клубам, створеним на базі ГО зі статусом юридичної особи не менше одного року. Це дозволить стимулювати клуби, збільшувати кількість спортсменів, підвищувати їхні здібності та готувати спортивний резерв для збірних команд міста Києва та України», – наголосила Юлія Хан.

Вона додала, що компенсація за надані послуги у сфері фізичної культури та спорту здійснюватиметься один раз на рік.

Для отримання компенсації за надані послуги у сфері фізичної культури та спорту спортивні клуби мають подати до Департаменту такий перелік документів:

  • лист-звернення у довільній формі;
  • копію статуту спортивного клубу, завірену в установленому порядку;
  • копію витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань;
  • копію рішення про внесення спортивного клубу до реєстру неприбуткових установ та організацій;
  • список спортсменів, які у попередньому році брали участь у змаганнях міського, всеукраїнського та міжнародного рівнів (далі – список);
  • копію протоколів змагань за участі спортсменів, зазначених у списку;
  • копію документів, що підтверджують наявність у спортивного клубу матеріально-технічної бази (витяг із Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про реєстрацію іншого речового права або договір оренди).

Усі документи потрібно засвідчувати на кожній сторінці підписом керівника, скріпленим печаткою спортивного клубу (за наявності).

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]