Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Старт опалювального сезону зараз допоможе уникнути аварійності на електромережах – Петро Пантелеєв

16 жовтня 2023 року, 12:38

Рішення про підключення житлового фонду до тепла прийняте з урахуванням прогнозу погоди, щоб не допустити охолодження будівель, оскільки це спричинило б масове використання електричних обігрівачів і ризик перенавантаження системи електропостачання. Крім того, робота на мінімальних параметрах не потребує значних затрат газу. Про це сьогодні під час пресбрифінгу щодо початку опалювального сезону заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Він повідомив, що на розгортання системи теплопостачання потрібно кілька днів, оскільки мова йде про більш як 3 тисячі км теплових мереж.

«Розгортання системи, підключення будинків і наповнення на мінімальних параметрах не буде пов’язано з використанням великого обсягу газу», – пояснює Петро Пантелеєв.

Заступник голови КМДА зауважив, що старт опалювального сезону – найскладніший етап, оскільки може супроводжуватись аварійними пошкодженнями. Тому аварійно-ремонтні служби працюють у посиленому режимі, адже ситуація ускладнена й тим, що частина комунальників нині перебуває в лавах ЗСУ та територіальної оборони.

«Близько 50% зварювальників, які працюють у нас на мережах – наразі на фронті. Проте місто робить усе можливе, щоб стабільно пройти цей складний зимовий період», – сказав спікер.

Петро Пантелеєв зазначив, що місто провело необхідні технічні роботи під час підготовки до осінньо-зимового періоду. Із міського бюджету понад 1 млрд грн спрямували на ремонти обладнання теплоджерел, що були пошкоджені під час обстрілів.

Нагадаємо, сьогодні мер Києва Віталій Кличко підписав розпорядження про початок опалювального сезону у столиці.

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]