Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Стартував ІІ етап змагань «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги»: Київ представила Спортивна шкільна ліга з баскетболу (+фото)

06 лютого 2024 року, 17:03

Стартував другий етап змагань у межах проєкту «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги». У загальнонаціональному марафоні столицю представила Спортивна шкільна ліга з баскетболу. Про це повідомила заступниця голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Олена Говорова.

Вона розповіла, що Київ, Одеса, Київщина, Львів та Дніпро провели показові товариські матчі в одному з п’яти видів спорту. Столиця відкрила шкільну лігу в ліцеї Дарницького району грою в баскетбол. У матчі взяли участь школярі змішаних команд Оболонського та Дарницького районів, зіркові гості та професійні баскетболісти.

«Це перший грандіозний спортивний проєкт для школярів, на меті якого – допомогти залучити молодь саме до шкільного спорту і навчити дітей бути командою. Закінчилися ліги в школах, наразі переходимо до районних змагань. Цей проєкт, у першу чергу, для дітей: щоб кожен учасник, кожен гравець і кожен спортсмен відчув себе чемпіоном. А також у наймасштабніших змаганнях надзвичайно важлива роль відведена педагогам та тренерам, які мотивують і надихають своїх учнів. Хочу ще раз підкреслити, що ми змагаємося не за перемогу. Ми змагаємося за любов дітей до спорту. Адже чим більше дитина фізично активна, тим більше вона витримує психологічні навантаження, з якими ми наразі стикаємося. Я бажаю всім успіху, щоб кожен відчув дух перемоги. Разом переможемо!» – сказала Олена Говорова.

За підсумками товариського матчу учасники команд отримали нагороди та призи від спонсорів.

Загалом проєкт охоплює понад 20 областей України і спрямований на розвиток фізичної культури і спорту України. У Києві до участі у проєкті зареєструвалися 907 шкільних команд: 167 – з баскетболу, 320 – волейболу, 205 – футзалу, 35 – черліденгу та 180 – зі спортивного орієнтування.

Спортивна шкільна ліга з баскетболу (фото – КМДА, Любов Голуб’ятнікова)

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]