Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Ми не змагаємось за результат, ми змагаємось за любов наших дітей до спорту – Олена Говорова про спортивні шкільні ліги (+фото, відео)

02 лютого 2024 року, 19:43

У столиці розпочався другий, районний, етап Спортивних шкільних ліг Києва, які проходять у межах проєкту «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги». На цьому етапі наймасштабніших шкільних змагань у лютому-березні свої сили випробують понад 800 команд із таких видів спорту: баскетбол, волейбол, футзал, спортивне орієнтування, черліденг. Про це повідомила заступниця голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Олена Говорова.

«Перший етап Спортивних шкільних ліг Києва добіг кінця, утім найпалкіші змагання лише розпочинаються. Цей проєкт дозволяє нам побачити єдність освіти і спорту, згуртованість вчителів та учнів, які пліч-о-пліч ідуть до єдиної мети під гаслом: «Разом переможемо!». І важливо, що ми не змагаємось за результат, ми змагаємось за любов наших дітей до спорту. Адже філософія Спортивних шкільних ліг Києва полягає в тому, що кожен учасник та учасниця, які зробили цей крок назустріч спорту, вже є чемпіонами!» – звернулася Олена Говорова до директорів шкіл та вчителів фізичного виховання під час підбиття підсумків шкільного етапу змагань.

Також вона зауважила, що навіть у найтемніші часи спорт допомагає рухатись вперед та здобувати нашій нації характер переможців. Тому фізична активність має зайняти важливе місце в житті кожної української родини. А вчителі і тренери допоможуть дітям повірити в себе та розкрити свій потенціал.

Під час другого етапу визначать переможців серед районів, які вже у квітні-травні цього року позмагаються за право представляти Київ у межах проєкту «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги».

«Важливо, що всі змагання будуть проходити в місцях, обладнаних укриттями. На час повітряних тривог змагання обов'язково призупинятимуться. Для нас важлива безпека дітей, це першочергове завдання організаторів», – додала Олена Говорова.

Нагадаємо, проєкт Спортивні шкільні ліги Києва спрямований на розвиток фізичної культури і спорту в Києві, формування в молоді свідомої мотивації до здорового способу життя, стимулювання залученості дітей і молоді до шкільного спорту.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]