Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Столична влада підтримуватиме місцеве машинобудування

27 січня 2017 року, 11:31

У Києві готові підтримувати місцеве виробництво у цілому та виробництво вантажно-автомобільної техніки – зокрема. Про це за результатами наради в Кабінеті Міністрів України щодо розвитку машинобудування повідомив перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс.

«Я завжди наголошував – ми можемо забезпечити потреби підприємств, особливо комунальних, у цьому напрямі власними силами. Це очевидно, що Києву критично важливо створювати додану вартість і робочі місця тут, у себе. Столиця має значні потреби в техніці, і машинобудування – одна з ключових галузей. Цій галузі потрібна серйозна підтримка. Власне, вона потрібна усім виробникам, і вказана галузь – чи не найбільша, найдинамічніша. І це означає, що підтримка має бути відповідною», – зауважив перший заступник голови КМДА.

Він переконаний, що столичні компанії можуть і повинні складати конкуренцію іноземцям у частині закупівель продукції.

«Я часто беру участь у різних виставках, і, як правило, вражаюся якості наших товарів. Нам є що показати, і це повинно бути опорною умовою під час тендерів і закупівель. Я знаю – у київської техніки належна якість, конкурентна ціна, гарантійне обслуговування, стабільність постачання та інший сервіс. Це не означає, що компанії можуть спочивати на лаврах – працювати є над чим, вдосконалювати є що. Я лише кажу, що ми маємо з чого вибирати на місцевому рівні», – наголосив Геннадій Пліс.

«Для столиці вкрай важливо, щоб ми давали приклад усій країні щодо завантаження власних підприємств. Місцевий виробник, його продукція і його перспективи – ось наш основний орієнтир, – підкреслив він. – Адже, вкладаючи в свою техніку, ми повертаємо в бюджет і реінвестуємо в місто в цілому, тобто, у кожного його жителя», – підсумував Геннадій Пліс.

За даними Кабміну, на закупівлю техніки «Укравтодором» для прибирання магістральних доріг у 2017 році виділено 250 млн, 600 млн грн передбачено на закупівлю пожежно-рятувальної техніки для ДСНС. Також 500 млн грн заплановані для придбання сільськогосподарської техніки.

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]