Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Столична влада презентує нову транспортну стратегію столиці у травні цього року

30 березня 2016 року, 18:15

Київська міська влада розпочала формування «Основних засад транспортної політики в м. Києві», планується, що документ до кінця травня буде затверджений у Київраді. Про це сьогодні під час Kyiv Urban Transport Conference повідомив заступник голови КМДА Ілля Сагайдак.

«Задоволення транспортних потреб мешканців столиці давно потребує комплексного підходу, а не локального ситуативного реагування на поточні проблеми. Саме тому міська влада переходить до реалізації цільових стратегічних ініціатив у сфері транспортного забезпечення», зазначив заступник голови КМДА.

Ілля Сагайдак позитивно відзначив результати спільного проекту КМДА та Світового банку із розвитку транспортної інфраструктури, який передбачає реалізацію двох паралельних сценаріїв.

«Сценарій «А», який планується реалізувати у найближчі три-шість місяців, передбачає покращення транспортного обслуговування шляхом оптимізації мережі громадського транспорту. А сценарій «Б» передбачає суттєве підвищення якості перевезень. Йдеться про широке впровадження системи швидкісних автобусних перевезень із модернізацією існуючої інфраструктури та оновленням рухомого складу (у першу чергу машинами великої місткості). Реалізація цього сценарію запланована на найближчі півтора-два роки», – підсумував Ілля Сагайдак.

Перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс високо оцінив ефективність від співпраці міської влади зі Світовим Банком.

«Завдяки допомозі Світового Банку ми отримали дієвий інструмент, який у «битві» за ефективне використання бюджетних коштів може стати дійсно вирішальним. Це нова транспортна модель. Інструмент дуже потужний, а розроблена модель – реалістична, бо спирається на конкретний глибокий аналіз. Але ще більш важливою є наша спроможність її ефективно сприйняти та реалізувати», – підкреслив Геннадій Пліс.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]