Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Столична влада звернулася до Кабміну та правоохоронних органів щодо недопущення захоплення земель столиці

30 жовтня 2021 року, 14:04

За дорученням мера Києва Віталія Кличка міська влада звернулася до Кабінету Міністрів України, НАБУ та ДБР щодо протиправної зміни межі столиці та захоплення території Києва Бучанською районною радою. Поки Держгеокадастр незаконно зволікає з внесенням межі міста Києва, Бучанська райрада протиправно розширила межі Коцюбинського за рахунок київських лісів.

20 жовтня 2021року Бучанська районна рада протиправно прийняла рішення про затвердження проєкту землеустрою щодо встановлення змін меж селища Коцюбинське. Особливо зухвалим є те, що межі селища розширилися з 87 до 3000 гектарів за рахунок київських лісів.
Міська влада попереджала правоохоронні органи, що бездіяльність Держгеокадастру щодо внесення межі міста Києва спричинить негативні наслідки для територіальної громади столиці. За дорученням мера Києва подано позов до Держгеокадастру та його територіального органу про визнання протиправною бездіяльність цього органу.

Зазначимо, що у 2012 році Київська міська рада вже відмовляла у погодженні проекту щодо розширення меж Коцюбинського. А цього разу проєкт землеустрою щодо встановлення змін меж селища Коцюбинське навіть не надходив на погодження до Київської міської ради і, відповідно, не погоджувався нею.

Ці факти свідчать про незаконне розширення території селища Коцюбинське, перевищення владних повноважень та завдання значних збитків територіальній громаді Києва.

Будь-які зазіхання на київські ліси та інші землі території столиці будуть отримувати відповідну реакцію!

Наразі вже подані заяви про вчинення кримінального правопорушення до НАБУ та ДБР і звернувся до Уряду щодо недопущення захоплення земель столиці та захисту інтересів її територіальної громади. Всі документи, які підтверджують існуючу межу Києва, надані правоохоронним органам.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]