Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Столичне метро відновило роботу у звичному режимі: після тривалої нічної повітряної тривоги поїзди курсують згідно з графіком руху

25 листопада 2023 року, 11:57

Станції столичного метро відновили роботу у звичному режимі, а поїзди курсують відповідно до визначеного графіка руху після тривалої нічної повітряної тривоги. Про це повідомляє КП «Київський метрополітен».

Під час повітряної тривоги рух наземною ділянкою метрополітену було призупинено. Відповідно сьогодні під час тривоги поїзди метро не курсували відкритою ділянкою, а станції були зачинені для пасажирів на вхід та вихід. 

Важливо! Наземні станції червоної лінії відчиняються після скасування повітряної тривоги та залежно від виходу поїздів з електродепо. Тобто станції відкриваються орієнтовно за 10 хвилин до прибуття першого поїзда. Такий алгоритм встановлений для того, щоб уникнути скупчення на платформах пасажирів, і як наслідок, можливого їх травмування на коліях метро.

«Київський метрополітен» звертає увагу, що працівники електродепо також перебувають в укритті під час оголошення сигналу «повітряна тривога». Сьогодні, після завершення тривоги, фахівці нічної зміни повернулись до своїх робочих місць та забезпечили видачу рухомого складу відповідно до наявної кількості машиністів.

Водночас під час тривоги рух поїздів підземною ділянкою забезпечує та кількість машиністів, яка залишилась на кінцевих станціях підземки на нічний відстій. Відповідно поїзди курсують із більшими інтервалами. 

Крім того, сьогодні вночі на станціях метро під час повітряної тривоги, яка тривала понад 6 годин, укривалось майже 3 500 осіб, із яких 265 – діти. Нагадаємо, що на станціях  є розкладні стільці та ковдри, які можна отримати у чергового персоналу станції.

Колектив метрополітену докладає максимум зусиль, аби оперативно відновлювати нормальний режим роботи станцій і графік руху поїздів, а також забезпечувати цілодобову роботу підземних станцій у режимі укриття.

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]