Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Столичні лікарні, визначені для прийому хворих «другої хвилі» із підозрою на Covid-19, мають необхідний кадровий та матеріально-технічний потенціал – Микола Поворозник

08 квітня 2020 року, 20:00

Столичні лікарні, визначені для прийому «другої хвилі» хворих із підозрою на Covid-19, мають необхідний кадровий та матеріально-технічний потенціал. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник після об’їзду лікарень так званої «другої хвилі».

«Керівники закладів уже відпрацювали логістику прийому хворих та готові їх приймати. Наразі усі заклади мають кадровий та матеріально-технічний потенціал для прийому хворих на коронавірус. Інфекційні відділення медичних закладів укомплектовані необхідною медичною технікою та частково забезпечені лікарськими препаратами. Неймовірно порадувала впевненість лікарів. У цій боротьбі вони – рушійна сила. Впевнений, разом ми все здолаємо!» – зазначив Микола Поворозник.

Він також додав, що у деяких відділеннях організовано додаткове розведення кисневої мережі, що необхідно для надання кисневої терапії хворим на коронавірус.

Окрім того, заклади отримали достатню кількість дезінфікуючих засобів для санітарної обробки приміщень.

Микола Поворозник окремо зауважив, що сьогодні місто першочергово забезпечує усім необхідним медичні заклади так званої першої «хвилі». У разі госпіталізації хворих до закладів другої «хвилі» в оперативному режимі здійснюватиметься перерозподіл необхідних засобів.

«Ми не зупиняємося на цьому і працюємо далі: спільно з соціально відповідальним бізнесом забезпечуватимемо діяльність лікарень для прийому та надання якісної медичної допомоги хворим на коронавірус», – резюмував він.

Нагадаємо, що до першої «хвилі» увійшли сім лікарень (3 – для дорослих, 2 – для дітей, 2 – для вагітних). Пізніше було визначено госпітальні бази для прийому другої «хвилі» хворих із підозрою на гостру респіраторну хворобу Covid-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2.

Звертаємо увагу, що при перших проявах симптомів треба залишатися вдома та зв’язатися зі своїм сімейним лікарем телефоном. Їхати до вищезгаданих лікарень не треба. Цим ви наражаєте себе і своїх рідних на небезпеку та заважаєте роботі медиків, які рятують життя.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]