Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Столичні освітні заклади вживають заходів для попередження захворювань на грип та ГРВІ

30 січня 2020 року, 11:58

Для профілактики рівня захворюваності серед школярів на грип та ГРВІ та недопущення погіршення епідеміологічної ситуації із захворюваності дітей у закладах освіти столиці запроваджуються запобіжні заходи. Про це повідомили у Департаменті освіти і науки КМДА.

Зокрема, Департамент освіти і науки рекомендує:

  • проводити щоденний моніторинг відвідуваності дітей та підлітків закладів освіти;
  • забезпечити проведення санітарно-профілактичних заходів;
  • організувати проведення цільових інструктажів з безпеки життєдіяльності;
  • посилити контроль за дотриманням санітарно-гігієнічних вимог, епідеміологічного, повітряно-теплового режимів у приміщеннях закладів освіти;
  • обмежити проведення масових заходів у закладах освіти, у разі оголошення карантину – заборонити їх проведення;
  • обмежити доступ сторонніх осіб до приміщень закладів освіти;
  • вжити заходів щодо забезпечення виконання освітньої програми, у тому числі з використанням технологій дистанційного навчання.

Станом на 30 січня найбільший відсоток відсутніх учнів у школах Святошинського (23%), Дарницького (23%) та Оболонського (21%) районів. Середній показник відсутніх по місту – 20%. Повністю припинено заняття у 7 школах та окремих класах 34 шкіл столиці.

Нагадаємо, що керівники навчальних закладів мають право повністю або покласово призупиняти навчальний процес за відсутності 20% від загальної кількості учнів через захворювання на грип та ГРВІ. Таке рішення прийнято на засіданні постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій КМДА.

У разі виявлення у дитини ознак недуги, педагогічні працівники направляють учня до медичного працівника та повідомляють батьків.

У свою чергу, батькам рекомендується уважно слідкувати за станом здоров’я своєї дитини та при виявленні ознак захворювання негайно звертатися до лікаря.

Здоров’я дітей та підтримка колективного імунітету – це відповідальність кожного.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]