Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Столичні психологи розпочали навчання за програмою Управління Проблемами Плюс, розробленою ВООЗ (+ фото)

05 лютого 2024 року, 14:42

Столичні психологи розпочали навчання за програмою Управління Проблемами Плюс, розробленою Всесвітньою організацією охорони здоров’я. Про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда на своїй сторінці у Facebook.

«Для масштабування системи підтримки ментального здоров’я киян ми розпочали навчання з підготовки тренерів з УП+. Тренінг зосереджений на досвіді занурення, безпосередній практиці, спостереженнях та постійному зворотному зв’язку. Дякую за підтримку муніципалітету Амстердама та фахівцям Вільного Університету Амстердама», – зазначила Марина Хонда.

У межах тренінгу учасники здобудуть базові навички допомоги, а також навчаться проводити оцінювання та виявлення тих, хто потребує додаткової підтримки.

«Важливим також є те, що тренери потім ще підготують консультантів для подальшого впровадження УП+ серед киян. Такий каскадний метод навчання допоможе нам охопити та надавати послугу більшій кількості містян. Крім того, партнери забезпечать ще супервізії для тренерів», – наголосила заступниця голови КМДА.

Довідково.

Управління Проблемами Плюс (УП+) – це доказова індивідуальна психологічна інтервенція низької інтенсивності (5 сесій), розроблена ВООЗ для дорослих, які постраждали від несприятливих обставин.

УП+ має на меті зменшення проблем, які учасники визначають як такі, що їх турбують, і покращення аспектів ментального здоров’я та психосоціального благополуччя.

УП+ спрямована на допомогу у вирішенні як психологічних проблем (стрес, страх, почуття безпорадності), так і, де це можливо, практичних проблем (конфлікти в родині тощо). Згідно з попередніми дослідженнями, участь в УП+ зменшує загальний психологічний дистрес, симптоми депресії та тривоги.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]