Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Столичні рятувальники та дорожники ліквідовують наслідки негоди у Києві

27 червня 2019 року, 16:31

Рятувальники КАРС «Київська служба порятунку» спільно з рятувальниками ГУ ДСНС України у м. Києві здійснили більше 50 виїздів на ліквідацію наслідків негоди, а саме: на прибирання повалених вітром дерев. Наразі рятувальники КАРС працюють на вул. Миропільській, 8, де сильним вітром зірвало 100 метрів даху міської клінічної психоневрологічної лікарні. Рятувальники натягують брезент, щоб уникнути протікання даху.

Унаслідок негоди повалено 113 дерев.

У результаті підняття рівня води у річці Либідь відбулось підтоплення в’їзду до автостанції «Видубичі». Рятувальники КАРС за допомогою мотопомпи відкачують воду, аби звільнити проїзд до автостанції.

На кожен виїзд залучаються 5 осіб особового складу КАРС та ГУ ДСНС України у м. Києві та 1 оперативно-рятувальний автомобіль.

За інформацією КК «Київавтодор», до початку грози спецтехніка шляхово-експлуатаційних управлінь корпорації виїхала на проблемні ділянки вуличної мережі. Зокрема, біля ст. м. «Лівобережна», «Дорогожичі», «Позняки», «Чернігівська» та Деміївської площі. Незважаючи на залпову зливу, на цих проблемних місцях вдалось попередити утворення підтоплень.

Однак, місцями спостерігалось повільне стікання води до системи дощової каналізації. Так, внаслідок перекриття зливостоку сміттям невелике підтоплення відбулось у тунелі на просп. Степана Бандери (під залізничною платформою «Зеніт»), вул. Ромена Роллана, на перетині вул. Кирилівської і вул. Сирецької. Підтоплення були оперативно ліквідовані гідротехнічною службою.

Після зливи бригади з ручного прибирання почали очищати зливостоки від листя, гілок і сміття, яке потрапило туди під час стихії.

Нині у столиці працюють 48 бригад із ручного прибирання. У черговому режимі – близько 150 дорожників.

Роботи з ліквідації наслідків негоди продовжуються.

Нагадаємо, завтра, 28 червня, у Києві уночі та вранці очікується дощ, а також посилення швидкості вітру до 15-24 м/с.

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]