Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Столиця відкрита до співпраці із казахстанськими компаніями щодо організації безпеки у містах

29 березня 2021 року, 13:50

Столиця відкрита до співпраці із казахстанськими компаніями щодо впровадження сучасного інструменту, який дозволить суттєво покращити ситуацію з безпекою на дорогах та роботу служб екстреного реагування. Про це йшлося під час зустрічі керівництва Департаменту муніципальної безпеки, Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА, Постійної комісії Київради з питань дотримання законності, правопорядку та зв’язків із правоохоронними органами з представниками казахстанських компаній для обговорення пропозицій щодо можливої співпраці.

«Захист нашого міста та його мешканців є важливим у роботі столичної влади. Київ вивчатиме досвід міст Казахстану у питанні безпеки дорожнього руху, роботи служб екстреного реагування за допомогою сучасних цифрових технологій. Міста Казахстану мають, безперечно, безліч успішних проектів, які варто втілювати в будь-якому місті, зокрема Києві», – зазначив директор Департаменту муніципальної безпеки Роман Ткачук.

Під час зустрічі представники казахстанських компаній презентували можливості апаратно-програмного комплексу «Сергек» – інтелектуальної системи фото і відеоконтролю, аналізу і прогнозування, яка фіксує правопорушення на вулицях і дорогах міста. «Сергек» містить мережу модулів відеофіксації, систему запису і розпізнавання зображень, інтелектуальну систему обробки і аналізу інформації.

Окрім того, представники міста ознайомилися з автоматизованою інформаційною системою для «Єдиної чергово-диспетчерської служби-112» (аналог 911), яка приймає і обробляє дзвінки всіх служб екстреного реагування: служба порятунку 101, поліцію 102, службу швидкої медичної допомоги 103, комітету з надзвичайних ситуацій 112 і аналогічного контакт-центру із комунальними службами ЄКЦ-109.

Учасники зустрічі розглянули пропозиції щодо співпраці столиці з глобальною консалтинговою компанією в галузі державної політики та стратегії Whiteshield Partners.

Зустріч приурочена до проведення казахстансько-українського бізнес-форуму «Казахстан-Україна: нові горизонти співпраці» за участю представників великого казахстанського та українського бізнесу.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]