Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві з початку року зафіксовано понад 5 тисяч звернень стосовно домашнього насильства

29 березня 2021 року, 12:26

Із початку року в столиці зафіксовано 5385 звернень стосовно домашнього насильства. Із них 1139 – надійшло до Служби «Телефон довіри». Про це розповіла заступниця голови КМДА Марина Хонда.

«Протягом березня у Києві зафіксовано 1864 звернення, із яких до служби «Телефон довіри» надійшло 318. Кімнатами кризового реагування скористалася 21 особа, із яких 10 – жінки, 10 – діти та один чоловік. До речі, це перший чоловік який опинився у «кризовій кімнаті» з моменту їх відкриття. Усього ж, із початку року ними скористалися 59 осіб», – зазначила Марина Хонда. 

Вона також додала, що за неповні три місяці у міському Притулку для постраждалих від домашнього насильства перебувало 22 особи. Із них 12 – жінки та 10 – діти.

Крім того, заступниця голови КМДА нагадала, що постраждалі від домашнього насильства можуть звернутися телефоном на муніципальну гарячу лінію «Телефон довіри 15-00» або особисто до Центру гендерної рівності, протидії та запобігання насильству (вул. Іллєнка, 20). Працівники центру нададуть усю необхідну інформацію та допомогу.

Також, якщо ви постраждали від домашнього насильства, звертайтеся до поліції за телефоном «102».

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]