Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Стратегію розвитку міста Києва до 2025 року актуалізують і пролонгують до 2027 року

12 грудня 2023 року, 14:54

Департамент економіки та інвестицій КМДА розпочинає актуалізацію Стратегії розвитку міста Києва до 2025 року з подовженням періоду її дії до 2027 року. Для цього утворюється робоча група, що оновить документ і розробить План заходів із реалізації Стратегії. Про це інформує Департамент.

Робоча група як консультативно-дорадчий орган складатиметься з п’яти експертних груп за такими секторами міського розвитку: ефективне врядування, економічна спроможність, якісні міські послуги, орієнтоване на громадян суспільство та сталість.

Зокрема, у Стратегії розвитку міста Києва до 2025 року з її пролонгацією до 2027-го уточнять пріоритети, основні цілі, завдання і заходи з урахуванням ризиків, викликів і наслідків збройної агресії російської федерації проти України.

Першочергово йдеться про створення безпечного, комфортного, екологічного та інклюзивного міського середовища з урахуванням потреб різних категорій мешканців. Так, передбачається відновлення інфраструктури, пошкодженого житла та об’єктів соціальної сфери за принципом «краще, ніж було»; підтримка та адаптація учасників/ць бойових дій і внутрішньо переміщених осіб, створення умов для їхньої реінтеграції у соціум; посилення безпекової ситуації у місті; стимулювання повернення жителів у столицю через створення нових робочих місць, переорієнтації та працевлаштування, надолуження втрат в освітньому процесі; розвиток медичних і реабілітаційних послуг; відновлення та стимулювання розвитку економічного потенціалу на засадах SMART-спеціалізації, підтримка бізнесу; розвиток співробітництва територіальних громад Київської агломерації тощо.

Окрім того, актуалізація документа відбуватиметься також через необхідність узгодження з Державною стратегією регіонального розвитку України на 2021-2027 роки й пріоритетними завданнями регіонального плану відновлення та розвитку до 2027 року, який розроблятиме Київ як «територію відновлення». Це здійснюватиметься на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 18 липня 2023 року № 731 «Про затвердження порядків з питань відновлення та розвитку регіонів і територіальних громад».

До участі в робочій групі запрошені представники структурних підрозділів КМДА та Громадської ради при виконавчому органі Київради, бізнес-структури, підприємства та асоціації галузевого спрямування, науково-дослідницькі установи, наукові організації, громадські організації та експортне середовище.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]