Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Технологічний розвиток надзвичайно важливий для столиці – Геннадій Пліс

24 листопада 2017 року, 15:24

 

Затверджена Київрадою концепція «КИЇВ СМАРТ СІТІ – 2020», що визначає базові засади для подальшого інфраструктурного, технологічного та соціального розвитку столиці, має на меті розробити та запровадити, а також вдосконалити вже існуючі сервіси, що роблять життя в місті більш комфортним. Таку думку висловив перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс. Він переконаний: технологічний розвиток надзвичайно важливий для сучасного міста.

«Інноваційні технології доречні та мають застосовуватись у всіх без винятку галузях міського життя. Це означає, насамперед, грамотне планування розвитку проекту та залучення до цього активної молоді та експертів, які вміють і хочуть вносити практичні зміни у наш добробут. Спільними зусиллями, разом ми зможемо втілити у життя зміни, яких прагнемо», – переконаний Геннадій Пліс.

Концепцією визначається 5 напрямів для підвищення комфорту киян: житлово-комунальне господарство, безпека, транспорт, медицина та реформування системи управління міської влади, які використовують сучасні інноваційні технології.

Сучасні технології «розумного міста» дозволяють утричі оперативніше реагувати на ситуації, що виникають у місті, у 5 разів пришвидшують ухвалення рішень, вдвічі поліпшують фінансові показники, у 2-4 рази знижують споживання тепла, води та електрики, на 30% знижують рівень злочинності, до 20% зменшують затори на автошляхах, до 15% поліпшують екологічні показники та зменшують викиди С02.

Нагадаємо, у столиці вже реалізовані такі проекти: Відкритий бюджет, Бюджет участі, система електронних державних закупівель (завдяки якій заощаджено 2,27 млрд грн), електронні петиції та система інформування киян, Реєстр територіальної громади Києва, інформаційно-аналітична система «Майно». Стартувала програма «Безпечне місто», в рамках якої в столиці встановлено понад 4 тисяч камер спостереження, які в режимі реального часу передають дані до міського Центру обробки даними.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]