Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Тривають підготовчі роботи для реконструкції транспортної розвʼязки на Київському півкільці

16 лютого 2018 року, 15:22

Розпорядженням КМДА № 191 перезатверджено проект підготовчих робіт до реконструкції транспортної розвʼязки на Київському півкільці (Жулянський шляхопровід) у Соломʼянському та Святошинському районах.

У скоригованому проекті враховано експертний звіт державного підприємства «Спеціалізована державна експертна організація – Центральна служба Української державної будівельної експертизи» від 2 листопада 2017 року, який було видано на замовлення КП «Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва».

Згідно із новими техніко-економічними показниками під час підготовчих  робіт передбачено 3 пускових комплекси, загальна тривалість будівництва – 8 місяців.

Перший, найтриваліший, комплекс передбачає винесення інженерних мереж, перекладання газопроводів, напірних трубопроводів побутової каналізації (зокрема, дощової) та електрокабелів, винесення існуючих каналізаційно-кабельних каналів мереж звʼязку вздовж Великої Окружної дороги тощо. Надалі фахівці також подбають про електрозахист від корозії кабелів та газопроводів, переоблаштування мереж зовнішнього освітлення та організацію дорожнього руху до кварталу житлової садибної забудови.

Станом на 31 грудня 2017 року вже зроблено:

  • монтаж дорожніх знаків на період будівництва – 27 шт.;
  • перекладання газопроводу високого тиску – 1319,5 м;
  • перекладання газопроводу середнього тиску – 107,5 м;
  • перекладання кабелів 10 кВ – 920 м;
  • перекладання 3-х існуючих напірних каналізацій – 482 м;
  • облаштування зовнішніх мереж слабкого струму – 46968 м.

Фінансування цих та інших робіт здійснюється за рахунок коштів місцевого бюджету.

Нагадаємо, що до кінця 2018 року столична влада планує завершити будівництво частини Великої Окружної дороги на ділянці від проспекту Маршала Рокоссовського до вул. Богатирської. Як наголошував Київський міський голова Віталій Кличко, завдання міської влади – добудувати цю частину дороги, щоб вантажівки могли їхати в об’їзд, не перевантажуючи центр міста.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]