Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Центральні райони Києва додатково озеленять – проєкт Генплану

21 травня 2020 року, 14:12

Розробники проєкту Генерального плану Києва передбачили додатковий розвиток озеленених територій загального користування для центральних густо забудованих житлових територій у Печерському, Подільському, Солом’янському та Шевченківському районах столиці. Про це повідомили в комунальній організації «Київгенплан».

Зокрема, проєктом окреслено створення зелених насаджень загального користування на територіях схилів Дніпра, урочищ Кучмин Яр, Гончарі, Дігтярі, Кожум’яки та інших ярів та балок, а також – невеликих скверів біля входів до будівель громадського призначення та в житлових дворах.

Крім того, розробники запропонували сформувати загальноміську ландшафтно-рекреаційну зону на Дніпровських островах із забезпеченням пішохідної досяжності пішохідним мостом через Дніпро, а також річковим пасажирським транспортом, розвиток якого також передбачений проєктом Генплану.

На етап у 20 років приріст озеленених територій загального користування у столиці без урахування буферних парків складе 662 га, з яких 557 га – парки, 68,2 га – сквери, 36,7 га – бульвари та проспекти.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]