Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У 2020 інспектори Департаменту охорони культурної спадщини здійснили 310 перевірок

27 січня 2021 року, 14:28

За результатами 2020 року фахівці Департаменту охорони культурної спадщини здійснили 310 обстежень об’єктів культурної спадщини. Про це повідомив директор Департаменту охорони культурної спадщини Олександр Никоряк.

«За результатами обстежень було складено та направлено 131 припис, 41 акт про вчинення правопорушення, 38 постанов про накладення фінансових санкцій. Крім того, складено 6 протоколів про адміністративне правопорушення. Загальна сума накладених фінансових санкцій становить 4,25 млн грн, із яких сплачено в добровільному порядку – 775,8 тис. грн. Решта сум стягується в судовому порядку», – повідомив Олександр Никоряк.

Він додав, що наразі також продовжується робота в рамках виконання міської цільової програми «Охорона та збереження культурної спадщини м. Києва на 2019–2021 роки», розроблено та затверджено «Межі та режими використання зон охорони пам’ятки містобудування місцевого значення «Вулиця Хрещатик» для подальшої підготовки досьє на номінацію на включення вулиці Хрещатик у Попередній список всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Окрім того, завершено розробку й затверджено межі та режими використання зон охорони 15 пам’яток та їхніх комплексів на території міста Києва, а також затверджено межі та режими зон охорони цих пам’яток.

Нагадаємо, що у  2019 році інспекція Департаменту охорони культурної спадщини здійснила 216 обстежень об’єктів культурної спадщини на предмет дотримання чинного пам’яткоохоронного законодавства при їхньому використанні, за підсумками яких складено та направлено 130 приписів, 26 актів про вчинення правопорушення, 19 постанов про накладення фінансових санкцій за порушення законодавства у сфері охорони культурної спадщини.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]