Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У 2022-2024 роках Київ планує розробити облікову документацію на майже 600 об’єктів для надання їм статусу пам’ятки

24 грудня 2021 року, 10:37

У 2022-2024 роках Київ планує розробити облікову документацію на майже 600 об’єктів для надання їм статусу пам’ятки. Зокрема, міською цільовою програмою «Охорона та збереження культурної спадщини м. Києва на 2022-2024 роки» передбачено розроблення облікової документації на всі об’єкти культурної спадщини, що наявні та виявлені на даний час.

Документацію на близько 300 об’єктів протягом 3 років заплановано здійснити науковими фахівцями КНМЦ за бюджетні кошти. Облікову документацію на близько 270 об’єктів мають розробити із залученням організацій та установ відповідно до вимог Закону України «Про публічні закупівлі». Кінцевим результатом є занесення цих об’єктів до Державного реєстру нерухомих пам’яток України.

Важливо, що із занесенням об’єктів культурної спадщини до Державного реєстру нерухомих пам’яток України та набуттям ними статусу пам’ятки забезпечується захист та створюються певні умови для збереження історико-культурного середовища Києва у всій різноманітності його видової належності: історії, археології, ландшафту, науки і техніки, архітектури та містобудування, монументального мистецтва та їх презентації, як невід’ємної частини культурного надбання міста.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]