Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У 2022 році на базі навчально-тренувального відділу столичної «екстренки» пройшли підготовку понад 2000 медиків і 1500 людей абсолютно різних професій – Валентина Гінзбург

26 січня 2023 року, 17:26

Рік початку повномасштабної агресії рф навчально-тренувальний відділ Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф відпрацював у більш інтенсивному, ніж зазвичай, режимі та поповнив програму новими напрямами.  Загалом на базі відділу минулого року пройшли навчання понад 3500 осіб: понад 2000 з них – медики, решта – люди абсолютно різних професій, які за окремою програмою набули навичок з домедичної допомоги. Про це повідомила директорка Департаменту охорони здоров’я Валентина Гінзбург.

Вона також нагадала, що додатково інструктори Центру та навчені ними фахівці «екстренки» проводять експрес-тренінги на станціях метрополітену. На тренінгах у метро прийомами домедичної допомоги оволоділи близько 7000 містян.

Тренувальний відділ сьогодні є сучасним центром навчання, що сертифіковано як базу для проведення курсів під егідою National Association of Emergency Medical Technicians (Національна асоціація екстрених медичних техніків, США). Всі інструктори пройшли базовий та розширений курси підготовки за міжнародними програмами в Україні та за кордоном, а навчальне обладнання та симуляційні манекени оновлені до передового рівня. Все це дозволяє запроваджувати у відділі світові стандарти навчання, як цивільних осіб, так і медиків, а в тому числі – і підрозділів сил оборони.

Медичні працівники на базі навчально-тренувального відділу проходять фахову перепідготовку, підвищують кваліфікацію, до автоматизму відпрацьовують вміння рятувати життя, опановують нові знання, щоб бути готовими до різних викликів. За планом проходять навчання з підготовки надання екстреної медичної допомоги при невідкладних станах у терапії та кардіології, неврології та нейрохірургії, травматології, при опіках, гострих отруєннях тощо. 

Навчання медичних працівників проводиться за багатьма різними програмами. У тому числі, відпрацьовуються сценарії сумісних з іншими службами та медустановами столиці дій при надзвичайних ситуаціях із великою кількістю постраждалих.

«Цього року до тренінгів, в тому числі міжвідомчих, додалися навчання з організації надання екстреної меддопомоги постраждалим внаслідок дії хімічних, біологічних та радіологічних агентів (зброї масового ураження). Такі оперативно-штабні навчання з працівниками ДСНС, Департаменту охорони здоров’я, райдержадміністрацій, лікувальними закладами та Центру екстреної медичної допомоги дозволяють на практиці відпрацювати алгоритм взаємодії різних служб на всіх етапах», – зазначила Валентина Гінзбург.

Директорка Департаменту охорони здоров’я зауважила, що до проведення семінарів і практикумів для медиків долучаються фахівці міжнародних організацій та вітчизняних інститутських закладів. 

Валентина Гінзбург наголосила що Навчально-тренувальний центр – не просто освітня інституція, адже від якості його роботи залежить фаховість та кваліфікація людей, що приїздять у «швидких» туди, де сталося лихо. 

«Тож дякую всім медикам. Тим, хто кожного дня терпляче навчає колег досконалості у професії. Та тим, хто відповідально навчається, не зважаючи на втому, тяжку і небезпечну роботу. Ці люди  надихають та укріплюють віру у перемогу!» – наголосила Валентина Гінзбург.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]