Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У 2023 році інспектори зафіксували майже 40 тисяч порушень у сфері благоустрою

17 січня 2024 року, 12:57

У 2023 році відповідальні фахівці Інспекції контролю за благоустроєм зафіксували на вулицях Києва майже 40 тисяч порушень. Про це поінформував директор Департаменту територіального контролю міста Києва Михайло Буділов.

Найчастіше минулого року порушення фіксували в наступних сферах: встановлені без документів тимчасові споруди, несвоєчасне прибирання снігу та накрижень, неприбране сміття тощо.

Найбільше порушень стосувалися розміщення МАФів. Щодо нововстановлених тимчасових споруд інспектори внесли майже 11 тис. приписів та склали близько 1 тис. протоколів. У разі невиконання власником вимог припису, інспектор КП «Київблагоустрій» складає протокол за статтею 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення, а Департамент доручає провести демонтаж таких тимчасових споруд.

«У 2023 році активно проводились демонтажі незаконних ТС, зокрема відповідно до рішення Ради оборони Києва розчищались евакуаційні шляхи поруч зі станціями метрополітену. Це дуже важливо, оскільки підземні станції служать надійними укриттями під час повітряних тривог. Після демонтажів міські служби відновлювали на локаціях благоустрій та створювали зелені зони. Так, наприклад, з’явилися громадські простори біля станцій метро «Героїв Дніпра» та «Шулявка». Також відремонтували покриття тротуарів та виконали озеленення біля станцій метро «Лук’янівська», «Дорогожичі», «Політехнічний інститут», «Житомирська», на бульварі Миколи Міхновського, на перехресті вулиць Вишгородська та Ярослава Івашкевича», – прокоментував Михайло Буділов.

Він зазначив, що високий показник порушень зафіксували щодо сезонної проблематики. Зокрема, через несвоєчасне прибирання снігу та накрижень Інспекція контролю за благоустроєм внесла близько 5 тисяч приписів.

На фізичних та юридичних осіб, які вчасно не виконали вказані у приписі вимоги, складали протоколи за адміністративне правопорушення. За даними КП «Київблагоустрій», минулого року інспектори внесли понад 36 тисяч приписів та склали близько 3 тисяч протоколів за ст. 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Нагадаємо, стаття передбачає штрафи від 340 до 1 700 грн.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]