Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Марина Хонда: Наше завдання – зробити послуги психосоціальної допомоги доступними для киян

17 січня 2024 року, 12:56

Наше завдання – зробити послуги психосоціальної допомоги доступними для киян. Про це наголосила заступниця голови КМДА Марина Хонда під час другої стратегічної сесії з питань розбудови ментального здоров’я.

«Під час першої стратегічної сесії ми визначили основні бар’єри в реалізації столичної програми з підтримки ментального здоров’я. Серед них: не сформована культура звернення по психологічну допомогу, немає єдиної інформативної та скоординованої бази фахівців, відсутність системи контролю якості надання допомоги. Під час цієї стратегічної сесії фахівці вже напрацювали шляхи вирішення та сформували пріоритетні проєкти з психологічної підтримки киян в умовах ворожих обстрілів», – зазначила Марина Хонда.

Сформовані робочі групи з представників департаментів та районних у місті Києві державних адміністрацій, керівників та психологів центрів соціальних служб, керівників громадських організацій та благодійних фондів, практичних психологів комунальних закладів працювали над розробкою подальшого плану дій із розвитку столичної системи ментального здоров’я.

«Впровадження актуальних сервісів – важлива складова підтримки ментального здоров’я киян. Сервіси, над якими зараз працюємо, допомагатимуть киянам впоратися з наслідками війни, підвищити стійкість до стресу та поліпшити своє ментальне здоров’я. Наразі проводимо картування надавачів послуг психосоціальної допомоги та підтримки, аби наблизити цю послугу до містян. Ідеться про майже 400 міських установ та 25 неурядових організацій. Дякую всім учасникам стратегічної сесії за обговорення, ідеї та пропозиції. Результати наших напрацювань увійдуть до міського плану, який допоможе нам впроваджувати ефективні програми з підтримки ментального здоров’я киян», – підсумувала заступниця голови КМДА.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]