Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У 2023 році за Програмою економічного і соціального розвитку провели капітальні ремонти та реконструкції на низці об’єктів житлово-комунального господарства столиці

15 лютого 2024 року, 12:28

У 2023 році за Програмою економічного і соціального розвитку міста Києва на 2021-2023 роки у сфері житлово-комунального господарства провели капітальні ремонти в житлових будинках, відремонтували мережі та асфальтове покриття прибудинкових територій. Також продовжувались реконструкції, будівництво та технічне переоснащення низки інфраструктурних об’єктів галузі. Про це повідомили в Департаменті економіки та інвестицій КМДА.

Так, минулого року в 262 житлових будинках столиці замінили вікна та двері, більшість із яких були пошкоджені внаслідок повітряних атак. Капітально відремонтували електричні мережі за 243 адресами, інженерні мережі – за 144, покрівлі – за 145. На 246 об’єктах житлового фонду міста завершили реконструкцію та модернізацію ліфтів. Крім того, за 90 адресами провели капремонти ліфтів на умовах співфінансування.

Впроваджено 135 енергоефективних проєктів у 107 житлових будинках ОСББ/ЖБК за програмою співфінансування «70х30». Зокрема, капітально відремонтували внутрішньобудинкові інженерні мережі, утеплили фасади, в місцях загального користування замінили вікна та двері на енергозберігаючі, реконструювали теплові пункти.

У межах виконання програми, торік у столиці за рахунок міського бюджету роботи з відновлення виконали в 10 багатоповерхівках, що були значно пошкоджені внаслідок ворожих атак російської федерації. Нагадаємо, протягом 2022-2023 років місто відновило 21 такий будинок за бюджетні кошти столиці.

Протягом 2023 року відремонтовані 26 бюветних комплексів та відновлене асфальтове покриття у 117 дворах і міжквартальних проїздах. За 40 адресами встановлені підземні контейнери для побутових відходів. Капітально відремонтовані близько 400 найпростіших укриттів у житлових будинках та захисних споруд цивільного захисту.

Завершені роботи з реконструкції внутрішніх систем теплопостачання в 9 закладах освіти та 12 закладах охорони здоров’я для підключення дизельних пересувних котелень.

Крім того, у минулому році продовжували роботи з будівництва насосної станції першого підйому Бортницької станції аерації, а також реконструкції, технічного переоснащення і рекультивації полігону твердих побутових відходів у с. Підгірці. Тривала модернізація системи очищення димових газів СП «Завод «Енергія» КП «Київтеплоенерго».

Також торік уклали 99 тристоронніх договорів на придбання квартир для учасників АТО і членів їхніх сімей на умовах 50/50 та інших пільгових категорій громадян на умовах 70/30. Для забезпечення житлом дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, придбано майнові права на 54 квартири. Для учасників бойових дій і членів їхніх сімей, сімей загиблих, померлих учасників антитерористичної операції, Захисників і Захисниць України придбано майнові права на 624 квартири.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]