Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У 46 житлових будинках столиці провели капремонт за міською програмою співфінансування, не створюючи ОСББ – Петро Пантелеєв

23 січня 2020 року, 15:09

За підсумками 2019 року 46 житлових будинків Києва провели різні види капітального ремонту, скориставшись муніципальною програмою співфінансування. Мешканці інвестували в оновлення свого житла 1,3 мільйона гривень, а допомога з міського бюджету склала суму 7,6 млн грн. На наступний рік на програму співфінансування капремонтів місто виділило 178 млн грн, якими можуть скористатися кияни для ремонту своїх багатоповерхівок. Про це сьогодні під час огляду відремонтованого фасаду в багатоповерховому будинку на проспекті Миколи Бажана, 9-З повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелеєв.

Він нагадав, що у Києві паралельно працює дві програми енергозбереження та капітального ремонту житлових будинків. Перша – програма «70/30%», що працює вже п’ять років для об’єднань співвласників багатоквартирних будинків та житлово-будівельних кооперативів і якою вже скористалися понад 500 будинків. Друга – програма капітальних ремонтів, якою можуть скористатися і будинки, де ОСББ чи ЖБК не створені.

За словами Петра Пантелеєва, у рамках програми кияни утеплювали фасад, ремонтували ліфти, покрівлю, сходові клітини, міняли внутрішні комунікації, вікна і двері тощо.

«Київ створює нову для України практику ефективного управління будинком, коли мешканці інвестують у ремонт житла за підтримки муніципалітету, а обслуговуюча компанія забезпечує організаційні та технічні процеси. Я хочу нагадати, що капремонт не закладений у тариф на обслуговування будинків та прибудинкової території. А старий житловий фонд із кожним роком потребує все більших і більших інвестицій для надійної та безпечної експлуатації. Тому цьогоріч на програму співфінансування спрямуємо 178 млн грн», – сказав заступник голови КМДА.

Детальні умови участі у програмі капремонтів можна знайти на сайті муніципально-громадської ініціативи «Школа обізнаного киянина» – https://shkolakyjan.info/kapremonty/.

Огляд відремонтованого фасаду в багатоповерховому будинку на проспекті Миколи Бажана

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]