Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У 4 районах столиці оновлюють бібліотечні простори

10 червня 2020 року, 16:13

Бібліотеки у Святошинському, Голосіївському, Деснянському та Шевченківському районах щодня стають сучаснішими. У кількох з них активно тривають ремонтні роботи й скоро вони відчинять свої двері для відвідувачів.

«На сьогодні ми маємо вже 8 бібліотек, що зазнали кардинальних змін і тепер є сучасними просторами. Ми хочемо відійти від старої моделі бібліотек: маленькі приміщення, палітурки, що ледве тримаються, некомфортні умови для роботи. Сьогодні це простори з великою кількістю світла й повітря, окремими кімнатами й нішами. Деякі мають вихід на огороджений дах або свою терасу, пледи та багато іншого», – зазначила директорка Департаменту культури Діана Попова.

У бібліотеці «Свічадо» Святошинського району (вул. Ромена Роллана, 13-В) благоустроєно прибудинкову територію: повністю прибрано залишки старого покриття, встановлено бордюри, заасфальтовано відмостку на всій довжині приміщення бібліотеки, оновлено пішохідні доріжки та майданчик перед центральним входом, заплановано облаштування клумби вздовж пішохідної зони.

У бібліотеці № 15 Голосіївського району (вул. Набережно-Корчуватська, 92) виконано демонтажні роботи, замінено вікна на енергозберігаючі склопакети. Також вже завершено вирівнювання стяжки підлоги та розпочато перенесення інженерних мереж.

У бібліотеці ім. М. Костомарова (вул. Д. Щербаківського, 51-В) завершено штукатурні роботи, встановлено ліфтову кабіну, закінчено монтаж хромових поручнів та встановлено поручні біля центрального і службового входів. Окрім того, повністю прокладено комунікації системи, пофарбовано стіни і стелі на другому поверсі, завершено укладання плитки.

Бібліотека № 115 для дітей Деснянського району (вул. О. Бальзака, 28) вже працює в тестовому режимі. Наразі придбано меблі, 3D-принтер, вхідне антикрадіжне обладнання. Триває проведення закупівель для благоустрою території.

Пілотний проєкт «БібліоHUB – сучасний бібліотечний простір», започаткований міським головою Віталієм Кличком, змінює столичні бібліотеки з 2017 року. Його учасниками є 7 районів Києва: Шевченківський, Дніпровський, Святошинський, Деснянський, Подільський, Голосіївський, а також Дарницький, який ще очікує на перетворення.

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]