Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У будинках, де вкрадені теплолічильники, нараховуватимуть за їх показаннями в попередні періоди

21 листопада 2016 року, 13:05

У будинках, де були вкрадені або розкомплектовані теплові лічильники, плата за опалення нараховуватиметься на основі показань лічильників за попередні періоди. Про це заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

«Для жителів будинків, де лічильник працював у попередні роки, а потім був вкрадений, понівечений або розкомплектований, плата здійснюватиметься на підставі попередніх показань приладу обліку. Зараз ПАТ «Київенерго» проводить інвентаризацію житлових будинків, де мали місце випадки вандалізму або крадіжок. Ми поінформуємо жителів цих багатоповерхівок про подальший механізм нарахування на основі попередніх обсягів спожитого тепла», – пояснив заступник голови КМДА.

Він також повідомив, що у столиці було проведено міжсекторальну перевірку нарахувань за опалення.

«Міська влада спільно з представниками Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства та Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг провели ретельну перевірку нарахувань, у тому числі, методики, яка базується на кількості опалювальних днів та температурі зовнішнього повітря. За висновками перевірки, нарахування за методикою були здійснені коректно і підстав для перерахунку немає», – зазначив Петро Пантелеєв.

Він нагадав, що перерахунок здійснюватиметься в 650-ти житлових будинках, де з різних причин не були вчасно зняті показання лічильників і мешканцям було помилково нарахована за нормативом.

«Київ також готує пропозиції щодо удосконалення зазначеної методики, аби ліквідувати різницю в нарахуваннях між будинками, де встановлені лічильники і там, де вони відсутні», – сказав представник КМДА.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]