Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У червні в Києві зафіксовано сплеск домашнього та гендерного зумовленого насильства

30 червня 2021 року, 13:15

Із початку року у Києві зафіксовано 10 904 звернення стосовно домашнього та гендерно зумовленого насильства. Про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда.

«Поліція Києва зафіксувала 8709 звернень стосовно домашнього та гендерно зумовленого насильства. Нашим Центром гендерної рівності опрацьовано 2195 випадків. До речі, за аналогічний період минулого року, відповідними службами було зафіксовано близько 7 тисяч звернень. Протягом червня до поліції надійшло 1424 звернення з питань домашнього насильства. До Служби «Телефон довіри» – 401. У червні ми зафіксували сплеск насильства – така ж ситуація була й минулого року. Тобто другий рік поспіль ми фіксуємо сплеск насильства на початку літа», – зазначила Марина Хонда.

Вона додала, що з початку року «кризовими кімнатами» скористалися 115 осіб, із яких – троє чоловіків, 56 жінок та 56 дітей. За червень послугами «кімнати» скористалися 32 особи. У міському притулку для постраждалих від насильства перебувало 19 осіб від початку року.

«Офіс уповноваженого з прав людини відзначив високу якість роботи Києва по протидії домашньому та гендерно зумовленому насильству. Але незважаючи на це, усі проблеми досі не вирішені. Зокрема, через сплеск насильства нам довелося кілька разів відмовляти постраждалим у поселенні до «кризових кімнат» через брак місць у закладах. Тому ми вбачаємо необхідність розширення мережі. Наразі місто планує здійснити капітальний ремонт приміщень Денного центру соціально-психологічної допомоги постраждалим від домашнього насильства. Також у планах відкриття ще одного притулку для постраждалих. Крім того, ми вбачаємо необхідність створення мобільних бригад, які б оперативно реагували на випадки насильства», – додала Марина Хонда.

Якщо ви постраждали від домашнього насильства, можете звернутися телефоном на муніципальну гарячу лінію «Телефон довіри» за телефонами: 15-00 зі стаціонарного або 044-272-15-00 з мобільного. Також можна звернутися особисто до Центру гендерної рівності, протидії та запобігання насильству (вул. Іллєнка, 20). Працівники центру нададуть усю необхідну інформацію та допомогу. Також, якщо ви постраждали від домашнього насильства, звертайтеся до поліції за телефоном: 102.

 

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]