Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У двох навчальних закладах Голосіївського району з’являться додаткові місця

28 травня 2020 року, 13:41

У Голосіївському району реконструюють заклад дошкільної освіти № 371 на вулиці Льва Толстого, 39/41 та гімназію №179 на просп. Голосіївському, 120-В, що дозволить збільшити кількість місць в освітніх закладах. Підписані відповідні розпорядження КМДА № 745 та № 746.

«Попри те, що за останній рік ми майже повністю скоротили чергу серед киян до дитсадків, необхідно діяти на декілька кроків вперед. Охочих із кожних роком все більше, місто розвивається і освітня інфраструктура не стоїть на місці. Будівництво нових об’єктів йде паралельно з реконструкцією вже існуючих закладів і скоро у Голосіївському районі столиці зменшиться потреба на 100 місць у дитячих садочках», – зазначив виконувач обов’язків першого заступника голови КМДА Валентин Мондриївський.

У зв’язку з аварійним станом будівлі, заклад дошкільної освіти № 371 закрито з 2016 року. Потреба мікрорайону у влаштуванні дітей до дитячих садочків становить 350 місць. Відновлення роботи ДНЗ № 371 зменшить потребу на 100 місць. Наразі зовнішні огороджувальні конструкції будівлі, внутрішні інженерні мережі перебувають в аварійному стані та не відповідають сучасним вимогам щодо енергозберігаючих властивостей.

Реконструкція дозволить відновити роботу закладу дошкільної освіти за прямим призначенням, створити додаткові місця, належні умови для освітнього процесу, задовольнити попит населення у влаштуванні дітей до дитячого садка, здобутті ними дошкільної освіти.

Гімназія № 179 міста Києва складає 41 навчальний клас – 1344 учні. Заклад загальної середньої освіти знаходиться в мікрорайоні активної забудови. Щорічно заклад освіти зростає на 90-100 учнів і є перевантаженим з найбільшою середньою наповнюваністю класів та учнів.

Окрім того, у зв’язку із численними зверненнями громадян, які проживають в мікрорайоні гімназії, та з метою забезпечення гарантованого права на безоплатну освіту для дітей Голосіївського району необхідно збільшити площу гімназії за рахунок надбудови над триповерховою частиною будівлі закладу. Це дозволить збільшити корисну площу на 1784 м2 та створити додатково 15 учнівських аудиторій, 9 додаткових аудиторій для іноземних мов, спортивну залу.

Добудова не потребує поглибленого втручання в несучі конструкції, що дозволить виконати роботи у літній та осінній періоди та відповідно зберегти освітній процес.

Реконструкція гімназії № 179 дозволить збільшити потужність закладу освіти на 400-500 учнів.

Замовником реконструкції визначено Голосіївську районну в місті Києві державну адміністрацію. Фінансування робіт в освітніх закладах здійснюватиметься за рахунок бюджетних коштів.

Дізнавайтеся першими про головні новини столиці – підписуйтеся на офіційний Telegram-канал КМДА: https://t.me/KyivCityOfficial

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]