Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У грудні столичні багатоповерхівки спожили на 16% більше тепла, ніж у листопаді

17 січня 2022 року, 15:00

При незмінному тарифі основним фактором зростання обсягів споживання тепла стало зниження температури зовнішнього повітря. У грудні середньомісячна температура була майже на 6°С нижча, ніж у листопаді. Про це повідомляє КП «Київтеплоенерго».

За даними Укргідрометцентру, в Києві середньомісячна температура у грудні 2021 року склала -1,6°С. Це на 6,4°С нижче порівняно з листопадом (+4,8°С). Через таке зниження температури у грудні споживання тепла будинками збільшилося на 16%, а середньозважена вартість опалення склала 26,8 грн/кв. м. Тоді як у листопаді – 22,6 грн/кв. м.

Обсяги споживання теплової енергії будинками залежать насамперед від температури зовнішнього повітря, відповідно до якої регулюється температура теплоносія, а також від енергоефективності будинку.

У будинках, де проведені заходи з енергоефективності за міськими програмами співфінансування, мешканці сплатили за опалення у грудні в середньому на 20% менше, ніж в інших будинках – близько 21 грн/кв. м.

Дізнатися про теплоспоживання свого будинку та порівняти дані з енергоефективними будинками можна на сайті: https://teplo.org.ua. Також тут є інформація про міські програми енергоефективності, умови участі у них.

Нагадаємо, у грудні 2021 року, як і з початку опалювального сезону 2021/2022, тарифи на опалення для населення лишилися незмінними. Вартість 1 Гкал тепла – 1654,41 грн. Рішення про незмінність тарифів було прийнято міською владою на виконання Меморандуму про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері постачання теплової енергії та гарячої води, укладеного 30 вересня 2021 року. Також, щоб не допустити зростання тарифів, Київська міська рада додатково виділила з бюджету 2 млрд грн.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]