Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Київраді хочуть упорядкувати світлофори

22 червня 2016 року

У Київраді хочуть упорядкувати світлофори

Сьогодні на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань транспорту, зв'язку та реклами депутати погодили проект рішення “Про заходи щодо впорядкування роботи розміщення технічних засобів регулювання дорожнього руху на території міста Києва”.

Відповідний проект рішення передбачає створення єдиної міської бази даних технічних засобів регулювання дорожнього руху. Складатиме її та відповідатиме за неї комунальне підприємство «Київдорсервіс».

«Наразі гостро стоїть проблема визначення єдиного оператора системи регулювання світлофорних об’єктів у столиці. Засоби регулювання дорожнього руху встановлюють хаотично. Кожен балансоутримувач, а їх сьогодні близько 60-ти, діє на всій розсуд. Немає чіткої схеми чи структури для всього міста. А це становить небезпеку як для пішоходів, так і для водіїв. Потрібно, щоб засоби дорожнього регулювання були зосереджені в одних руках, в одного оператора», — зазначив директор Департаменту транспортної інфраструктури виконавчого органу Київради (КМДА) Сергій Майзель.

Загалом, за даними Департаменту транспортної інфраструктури, сьогодні із 608 світлофорів лише 183 перебуває на балансі «Київдорсервісу». Але всі світлофорні об'єкти мають бути включені до єдиної системи та працювати в режимі «Зелена хвиля», що дасть змогу оперативно керувати транспортними потоками в години пік. Відповідний проект рішення покликаний вирішити цю проблему. Його мають також розглянути на пленарному засіданні Київради.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]