Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Київраді наполягають на вдосконаленні Нацпереліку основних лікарських засобів

08 лютого 2018 року

У Київраді наполягають на вдосконаленні Нацпереліку основних лікарських засобів 

Сьогодні на пленарному засіданні Київської міської ради депутати прийняли рішення звернутися до Кабінету Міністрів України, Міністерства охорони здоров'я України та Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини щодо вдосконалення Національного переліку основних лікарських засобів.

Відповідно до рішення, депутати Київради надзвичайно стурбовані ситуацією, що склалась у зв'язку із прийняттям Постанови від 16 березня 2017 року №180. Документом було затверджено оновлений Національний перелік основних лікарських засобів, відповідно до якого передбачається закупівля медикаментів. 

“На жаль, Перелік є недосконалим та неповним. У ньому відсутні ті життєво необхідні ліки, які сприяють підтримці здоров’я громадян на належному рівні, а також одужанню пацієнтів. Особливо ця проблема стосується найбільш незахищених верств населення. Маю на увазі дітей, пенсіонерів, осіб з інвалідністю, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, хронічно- та важкохворих, які вже сьогодні потребують тих медикаментів, що раніше були у вже скасованому переліку лікарських засобів вітчизняного та іноземного виробництва, які можуть закуповувати заклади охорони здоров’я і наразі відсутні в Нацпереліку”, - зазначив ініціатор рішення, депутат Київради Олег Гелевей. 

Тому, зважаючи на положення чинного законодавства у сфері охорони здоров’я, депутати Київради наголошують на необхідності перегляду, доповнення та вдосконалення Національного переліку основних лікарських засобів, у зв'язку із його недосконалістю та невідповідністю до потреб громадян.

Рішення підтримали 83 депутати.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]