Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Київраді працюють над бюджетним регламентом

13 вересня 2018 року

У Київраді працюють над бюджетним регламентом

Сьогодні на пленарному засіданні Київської міської ради депутати підтримали у першому читанні проект рішення, який передбачає запровадження у столиці Бюджетного регламенту.

Бюджетний регламент має визначити прозорий і чіткий порядок та терміни розробки, розгляду, прийняття і виконання міського кошторису. Планується, що процес формування бюджету розпочнеться заздалегідь – у травні. Також у планах міських депутатів включити громадськість до бюджетного процесу.

«Окрім того, ми хочемо відійти від традиції, коли на комісії з питань бюджету з’являється велика кількість усно озвучених поправок, які згодом перетворюються на зміни до бюджету. А пропозиції, прописані раніше, часто ігноруються. Ми пропонуємо, аби будь-яка поправка до проекту бюджету подавалася у чіткій формі і в конкретні терміни», - зазначив депутат Київради Олексій Руденко.

Також сьогодні депутати Київради відправили на доопрацювання ще один аналогічний проект рішення. Над вдосконаленням обох документів працюватиме профільна комісія. У результаті має з’явитися один повноцінний проект рішення про Бюджетний регламент, який враховуватиме всі правки депутатів.

«Бюджетний регламент – це вимога часу. Думаю, до кінця поточного року відповідний документ буде ухвалено на сесії Київради. Зараз постійна комісія КМР з питань бюджету візьметься за вдосконалення запропонованого проекту рішення, аби уникнути корупційних ризиків та максимально врахувати потреби громади. Бюджетний регламент буде спрямований на підготовку більш якісного Головного фінансового документу столиці, правок до нього та Програми соціально-економічного розвитку», – зазначив голова постійної комісії Київради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку Андрій Странніков.

Передбачається, що Бюджетний регламент дозволить врегулювати організаційні та процедурні питання участі депутатів та депутатських комісій у бюджетному процесі.

 

 

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]