Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Київраді пропонують парламенту підвищити прозорість проведення земельних торгів

28 листопада 2017 року

У Київраді пропонують парламенту підвищити прозорість проведення земельних торгів

Сьогодні на пленарному засіданні Київської міської ради депутати підтримали рішення, яке передбачає звернення до Верховної Ради України щодо збільшення публічності, прозорості проведення та оприлюднення результатів земельних торгів.

За словами автора відповідної ініціативи депутата Київради Олега Петровця, минулоріч відбулося понад 550 земельних торгів,  це на третину більше, ніж у 2015 році. Щоправда лише у половині випадків була реальна конкуренція між учасниками.

“Внаслідок цього, земельні ділянки продаються майже за початковою ціною лоту. І в результаті програють місцеві бюджети, бо недоотримують кошти. При цьому, дуже часто організатори земельних торгів не повідомляють про проведення земельних торгів у місцевих ЗМІ. А це сприяє корупції у даній сфері”, - зазначає Олег Петровець.

За його словами, виправити ситуацію, що склалася, можна, якщо Верховна Рада на законодавчому рівні визначить оприлюднення інформації про проведення земельних торгів обов’язковим. При чому, такі дані мають розміщуватися на  офіційному веб-сайті центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері земельних відносин, на ресурсах органів місцевого самоврядування та органів виконавчої влади, в межах яких знаходиться земельна ділянка, що є предметом земельних торгів, а також у ЗМІ.

Рішення підтримали 82 депутати.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]