Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Київраді пропонують розширити список категорій, яким безкоштовно встановлюватимуть лічильники

22 січня 2018 року

У Київраді пропонують розширити список категорій, яким безкоштовно встановлюватимуть лічильники

Сьогодні на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу депутати розширили перелік пільгових категорій осіб, яким за рахунок міського бюджету встановлюватимуть засоби обліку гарячого та холодного водопостачання.

Наразі право подавати заявки на безкоштовне встановлення лічильників мають інваліди І групи підгрупи "А"; діти-інваліди підгрупи "А"; одинокі непрацюючі пенсіонери, які потребують догляду; інваліди І групи підгрупи "Б" та інваліди ІІ групи, а також опікуни неповнолітніх дітей-сиріт. Загалом наразі є 2917 осіб, які можуть скористатися таким правом.

Відповідно до запропонованих змін, додатково право на становлення засобів обліку можуть отримати багатодітні сім'ї; батьки загиблого військовослужбовця; вдови (вдівці) військовослужбовця, її (його) діти; інваліди військової служби; учасники бойових дій; учасники війни; члени сім'ї загиблого (померлого) ветерана війни.

Окрім того, планується забезпечити заміну вже наявних лічильників, які несправні або не повірені.

Відповідний проект рішення також має розглянути постійна комісія Київради з питань охорони здоров’я та соціального захисту. Якщо депутати КМР затвердять відповідний проект рішення, кількість осіб, які матимуть право на безкоштовне встановлення лічильників зросте до 6903 осіб.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]