Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У «Київському метрополітені» детально опрацьовують можливості перевезення тварин у підземці

01 березня 2024 року, 9:28

У «Київському метрополітені» детально опрацьовують можливості перевезення тварин у метро. Про це зазначили в комунальному підприємстві за підсумками засідання постійної комісії Київської міської ради з питань транспорту, зв’язку та реклами.

У підприємстві зауважили, що підтримка профільною комісією Київради петиції про перевезення тварин у столичній підземці – це ще не внесення змін у правила користування метрополітеном. До того ж, члени комісії під час обговорення питання наголосили, що ця ініціатива потребує комплексного та фахового опрацювання з урахуванням безпекових аспектів, зокрема переміщення ескалатором та в рухомому складі.

Відповідно до алгоритму відпрацювання петицій після підтримки профільною комісією розроблятиметься план заходів, де детально опрацюють можливість перевезення собак у метрополітені.

«Київський метрополітен» розуміє актуальність запиту перевезення тварин у метрополітені, адже з перших днів повномасштабного вторгнення на станціях підземки укриваються сотні людей зі своїми домашніми улюбленцями. Фахівці метро максимально допомагають і сприяють власникам домашніх тварин.

Водночас є низка питань, які необхідно комплексно та ґрунтовно опрацювати перед повноцінним перевезенням тварин інфраструктурою метрополітену. Оскільки багато станцій підземки обладнані ескалаторами та різними візуальними і звуковими сигнальними пристроями, що можуть бути травмонебезпечними для тварин.

Важливо дослідити та вивчити міжнародний досвід перевезення собак європейськими метрополітенами, особливо з великим пасажиропотоком та наявністю ескалаторів. Також ця ініціатива потребує обговорення з профільними фахівцями, зокрема кінологами та громадськими організаціями.

Крім того, метрополітен щодня перевозить сотні тисяч пасажирів, серед яких є люди з алергією чи кінофобією. Комунальне підприємство має враховувати інтереси максимальної кількості людей. Тому необхідно проаналізувати, наскільки буде комфортно всім, оскільки у вагонах поїздів відсутні окремо визначені місця для поїздки пасажирів із собаками.

Лише після комплексного опрацювання вноситимуться зміни або доповнення до нинішніх правил перевезення тварин, зокрема собак, у метрополітені. Нагадаємо, що на сьогодні правилами користування Київським метрополітеном передбачено перевезення тварин, зокрема й собак, утім із дотриманням конкретних вимог.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]