Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У київському метрополітені запровадили Антикорупційну програму

04 вересня 2017 року, 13:49

 

За сприяння та підтримки Національного агентства з питань запобігання корупції, КП «Київський метрополітен» розробив і першим із комунальних підприємств запроваджує Антикорупційну програму.

Робота над документом тривала не один місяць. Фахівці опрацювали всі аспекти відповідно до Закону України «Про запобігання корупції».

«Результатом нашої співпраці має стати підвищення прозорості діяльності столичного метрополітену. Це не лише дозволить зекономити кошти підприємства та моніторити їхнє використання, а й стане поштовхом до розвитку економіки міста, оскільки позитивно вплине на рівень конкурентоспроможності та інвестиційної привабливості провідного комунального підприємства», – переконаний член НАЗК Олександр Скопич.

Відкритість та унеможливлення будь-яких проявів корупції – це ключові реформи для ефективного функціонування столиці. І для міста важливо, що ці зміни ініційовані стратегічним транспортним підприємством.

«Запобігання корупції є одним із пріоритетних завдань міської влади. Адже створення справедливого та сприятливого клімату для роботи – основні умови сталого розвитку в усіх сферах. Антикорупційна програма столичного метрополітену – важливий крок у запровадженні новітніх підходів в управлінні. Вважаю, що всі комунальні підприємства повинні взяти приклад метрополітену та впровадити подібні програми», – сказав заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Він додав, що Київ загалом і «Київський метрополітен» зокрема, першим перейшов на систему електронних закупівель «ProZorro» і «ProZorro.Sale». Також за підтримки Європейського банку реконструкції та розвитку разом із міжнародною компанією «Ернст енд Янг» проведено аналіз підприємства та розроблено програми корпоративного розвитку за європейськими стандартами.

«Антикорупційна програма встановлює високий стандарт відповідальності у роботі з органами державної влади, діловими партнерами та нашими співробітниками. Разом із керівництвом міста наше підприємство підтримує загальнодержавний курс нульової толерантності до будь-яких корупційних проявів», – підсумував начальник КП «Київський метрополітен» Віктор Брагінський.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]