Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Київському Палаці дітей та юнацтва презентували пілотний проєкт «Офіс юного мера»

21 вересня 2023 року, 14:41

У Київському Палаці дітей та юнацтва презентували проєкт «Офіс юного мера». Ця ініціатива пропонує новий підхід до виборчих інституцій, а саме перехід від персональних обіцянок до яскравих ідей, за якими стоять дієві команди позитивних змін. Про це повідомляє Департамент освіти і науки КМДА, за підтримки якого реалізується проєкт.

У центрі уваги «Офісу юного мера» – пошук ідей, які зроблять наше місто більше цікавим та сильним. У пілотному проєкті взяли участь 12 команд освітніх закладів різного типу, а саме: ЗСО № 309, гімназія «Слов’янська», ліцей № 157, Креативна Міжнародна Дитяча Школа, мистецький ліцей «Зміна», Оптико-механічний ліцей Київського національного університету ім. Т. Шевченка, Інститут політології і права Українського державного університету ім. М. Драгоманова, Київський Палац дітей та юнацтва, ГО «My safety friends», Київський фаховий коледж прикладних наук.

За словами директорки Київського Палацу дітей та юнацтва Оксани Добровольської, «Офіс Юного мера» – важливий крок у формуванні лідерських якостей молоді, у створенні нових можливостей для втілення практичних кейсів у сфері організації вільного часу школярів.

У Київському Палаці створено креативну проєктну групу супроводження «Офісу юного мера Києва». Її мета – забезпечувати підготовку команд і креативних студій щодо формування передвиборчих ініціатив; створювати майданчики для презентації ціннісних пропозицій команд, а також середовище для спілкування й міжнародних консультацій з аналогічними проєктами забезпечення сталої демократії у Європі та світі.

Цей проєкт особливо актуальний в умовах українських реалій. Автори впевнені, що ідеї проєкту будуть корисні для розбудови місцевих громад, створення та розвитку стійких демократичних традицій, стимулюватимуть у молодого покоління прагнення до освіти та креативного підходу до побудови власних і колективних життєвих стратегій.

Додатково.

Київський Палац дітей та юнацтва – це комунальний комплексний багатопрофільний позашкільний освітній заклад. Він об’єднує понад 10 000 вихованців віком від 5 до 21 року, які займаються в 600 гуртках різних напрямів. Окремі структурні підрозділи: Яхт-Клуб на Київському морі, Водна станція на Трухановому острові, Авіаційно-космічний центр на Печерську.

«Дитяче серце столиці» – так називають цей освітній простір, що в наступному році відзначатиме своє 90-річчя.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]