Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Тривають аварійно-відновлювальні роботи на газопроводі в мікрорайоні Віта-Литовська

21 вересня 2023 року, 15:27

АТ «Київгаз» продовжує ліквідацію аварії на газопроводі в мікрорайоні Віта-Литовська.

Як повідомляє підприємство, на місці виявлення витоку газу фахівці вже замінили аварійну ділянку труби зі встановленням запірної арматури новітнього зразка. На розподільних газопроводах мікрорайону замінили запірні пристрої, що відпрацювали свій експлуатаційний ресурс. А на вході та виході шафових регуляторних пунктів (ШРП) – встановили сучасні запірні пристрої.

Це допоможе мінімізувати ризики аварійних відключень споживачів мікрорайону, зокрема під час опалювального періоду.

Також успішно провели випробування на герметичність газорозподільних мереж середнього тиску. Споживачам, які підключені до цієї ділянки газопроводу, вже відновлено розподіл газу (окрім вул. Бродівської – від вул. Любомирської до вул. Лазурної, де підготовчі роботи та подальше випробування мережі неможливо було провести у зв’язку з перешкоджанням проведенню необхідних заходів фахівцями «Київгазу»).

Тривають підготовчі роботи перед проведенням випробування на герметичність газорозподільних мереж низького тиску, зокрема здійснюється реалізація необхідних безпекових заходів.

На місці працюють фахівці, які також консультують і допомагають мешканцям мікрорайону. Звернутися до них можна в будні з 09:00 до 18:00 за адресою: Столичне шосе, 35.

Як нагадують у підприємстві, відновлення розподілу природного газу споживачеві можливе за умови відсутності витоків і порушень Правил безпеки систем газопостачання, Кодексу газорозподільних систем, ДБН В.2.5-20-2018 «Газопостачання», а також інших вимог чинного законодавства в галузі газопостачання.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]