Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві діє об'єднаний навчальний центр із підготовки підрозділів Територіальної оборони та муніципальної безпеки столиці для відпрацювання спільних дій із протидії викликам збройної агресії РФ

20 травня 2022 року, 13:59

20 травня відбулося виїзне тренування  Територіальної оборони та муніципальної безпеки Києва для протидії викликам збройної агресії РФ.  Участь у навчаннях взяли, зокрема, підрозділи КО «Муніципальна охорона», КАРС «Київська служба порятунку» та добровольчих формувань територіальних громад, підпорядкованих Теробороні міста Києва. Усього участь у тренуванні взяли понад 150 учасників.

Навчання передбачали налагодження взаємодії та обмін досвідом між підрозділами під час тактичної, вогневої, медичної, інженерної, аварійно-рятувальної підготовки.

«Перший наступ ворога на Київ ми відбили, але загрози залишаються. Головне завдання Київської міської державної адміністрації – забезпечити постійну готовність столиці до протидії російській агресії, працювати на попередження всіх загроз. Для цього ми й проводимо спільні навчання всіх підрозділів Територіальної оборони та муніципальної безпеки столиці», – зауважує заступник голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Андрій Крищенко.

На гострій потребі такої підготовки наголосив і директор Департаменту муніципальної безпеки КМДА Роман Ткачук.

«Одним із важливих результатів спільних навчань є відпрацювання взаємодії підрозділів Територіальної оборони та муніципальної безпеки столиці під час протидії викликам збройної агресії РФ. Регулярність, системність та універсальність підготовки мають це забезпечити. Також для цього в Департаменті муніципальної безпеки створено відділ підготовки, до складу якого увійшли професійні інструктори з бойовим досвідом», - зазначив він.

Проводили заняття на 8 навчальних місцях:

  1. Вивчення видів сучасної зброї, їх тактико-технічних можливостей.
  2. Тактично-спеціальна підготовка: дії в умовах міської забудови, на лісовій місцевості.
  3. Інженерно-саперна підготовка.
  4. Порядок надання першої медичної допомоги в зоні вогневого контакту та евакуації пораненого.
  5. Організація несення служби на блокпосту.
  6. Порядок евакуації особового складу з верхніх поверхів будівлі при мінімальному наборі спорядження.
  7. Дії при спрацюванні охоронної сигналізації будівлі.
  8. Вогнева підготовка: стрільба з АК-74.

Довідково.

На сьогодні в Києві створено дві бригади Територіальної оборони та понад 40 добровольчих формувань територіальних громад (ДФТГ), які в переважній більшості виконують бойові завдання на передовій. 

Департамент муніципальної безпеки КМДА організував проведення щотижневих циклів занять із ДФТГ ТрО та муніципальної безпеки. У понеділок-четвер проводяться теоретичні і практичні заняття з визначених дисциплін за районами столиці, а в п’ятницю відбувається спільне практичне відпрацювання здобутих знань та навичок.

У подальшому КМДА планує розширити програму підготовки населення до національного супротиву і розробити тренування для всіх категорій цивільного населення, зокрема жінок, студентів та старшокласників.

Виїзне тренування підрозділів Територіальної оборони та муніципальної безпеки Києва для протидії викликам збройної агресії РФ (Фото – КМДА, Олексій Самсонов )

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]