Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві хвойні дерева обробляють репелентами, щоб убезпечити їх від незаконної вирубки

22 грудня 2022 року, 12:06

У Києві хвойні дерева починають обробляти репелентами. Про це повідомляє КО «Київзеленбуд».

Як зазначає об’єднання, щорічно напередодні новорічно-різдвяних свят молоді ялинки, сосни, туї, ялівці та кипариси у парках і скверах столиці обробляють спеціальними речовинами – репелентами. Таким чином районні КП УЗН намагаються вберегти рослини від крадіїв, адже репеленти в теплому приміщенні виділяють різкий неприємний запах.

«Київзеленбуд» нагадує, що за кожне незаконно зрубане дерево доведеться сплатити штраф залежно від розміру дерева: у лісах – від 599 до 2709 грн, у межах міста та інших населених пунктів – від 1152 до 1852 грн, у межах територій та об’єктів ПЗФ – від 908 до 4132 грн. Також за подібні злочини передбачена адміністративна відповідальність.

Варто зазначити, що інспектори благоустрою посилили контроль за законністю продажу хвойних дерев у столиці.

Охочі купити ялинку мають перевірити, чи є на ній чип або бирка (самоклейна етикетка) з усією інформацією про походження хвойного дерева.

Нагадаємо, що в Києві тривають офіційні ялинкові ярмарки.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]