Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Відсьогодні інспектори благоустрою посилено контролюють законність продажу хвойних дерев у столиці

15 грудня 2022 року, 15:45

Відсьогодні інспектори благоустрою посилено контролюють законність продажу хвойних дерев та новорічних прикрас, зроблених із хвої. Про це повідомив директор Департаменту міського благоустрою КМДА Тимур Ткаченко.

«У нашій країні війна, але це не означає що країна-агресор відніме у нас свято. Тим паче, у багатьох є діти, яким потрібно подарувати новорічний настрій. Відсьогодні стартували офіційні точки продажу новорічних дерев. Своєю чергою, інспектори благоустрою посилено контролюють розміщення місць продажу хвойних дерев та новорічних прикрас, зроблених із хвої. Якщо торгівля незаконна – інспектор вносить припис та складає адмінпротокол на порушників. Нагадую, що сума штрафу за порушення Правил благоустрою міста Києва за ст. 152 КУпАП складає від 340 до 1700 грн», – сказав Тимур Ткаченко.

Варто зазначити, що у столиці відсьогодні розпочинають роботу ярмарки із продажу натуральних хвойних дерев. Вони відкриватимуться поступово і працюватимуть до 31 грудня. Усі натуральні ялинки мають бути чиповані або мати бирку (самоклейну етикетку) з усією інформацією про походження хвойного дерева.

Нагадаємо, що в Києві розпочато кампанію з метою збереження хвойних рослин у передноворічний період: штраф за незаконно зрубане дерево може сягати кількох тисяч гривень.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]