Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві мають намір пропонувати матеріальну допомогу сім’ям загиблих киян-учасників АТО заміcть землі

15 січня 2019 року

У Києві мають намір пропонувати матеріальну допомогу сім’ям загиблих киян-учасників АТО заміcть землі

Сьогодні на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань містобудування, архітектури та землекористування депутати підтримали проект рішення, який передбачає надання матеріальної виплати сім’ям загиблих киян-учасників АТО заміcть землі.

У мерії пояснюють: сьогодні в столиці обмежені земельні запаси, тому органи виконавчої влади та місцевого самоврядування не в змозі задовольнити необхідні потреби в отриманні земельних ділянок.  Таким чином, сім’ї загиблих киян-учасників АТО зможуть обирати: земля у місті, що гарантовано їм державою, або ж матеріальна допомога. Передбачається виплата у розмірі 400 прожиткових мінімумів. Станом на 1 грудня 2018 року це становило 768 тисяч гривень.

«Сьогодні в місті налічується 363 сім’ї загиблих киян-учасників АТО. 142 з них вже отримали земельні ділянки. Задовольнити законне право решти для столиці вкрай складно. Тому ми пропонуємо грошову компенсацію. Люди самі обиратимуть куди їм краще спрямувати ці кошти: купити землю чи квартиру. Більше того, не всі з 142 сімей, які тримали ділянки, мають можливість їх облаштувати. Тому вони можуть передати землю до комунальної власності міста,  а натомість отримати грошову допомогу», – підкреслив голова постійної комісії Київради з питань містобудування Олександр Міщенко.

Реалізація проекту рішення буде здійснюватися за рахунок коштів бюджету міста, передбачених у Міській цільовій програмі «Турбота. Назустріч киянам» на 2019-2021 роки.

Передбачається, що розглядати питання, пов’язані з виплатою матеріальної допомоги буде спеціальна комісія, яка працюватиме при кожній райдержадміністрації столиці.

Відповідний проект рішення мають розглянути на одному із пленарних засідань Київради.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]