Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві можливе задимлення через пожежі в області, зокрема в зоні відчуження

18 травня 2022 року, 18:02

У столиці можливе задимлення у зв’язку з пожежами в Київській області. Зокрема, за інформацією Державного агентства України з управління зоною відчуження, наразі триває гасіння пожеж в районі КПП «Зелений мис» в Опачичському лісництві, а також біля Іванкова та с. Страхолісся за межами зони відчуження.

У гасінні беруть участь рятувальники ДСНС та пожежні ДСП «Північна Пуща». Гасіння ускладнене вітром, обмеженими технічними ресурсами через наслідки окупації – викраденням та знищенням великої кількості техніки і пального, а також загрозою вибухів мін.

Станом на 17:00 якість повітря на правому та на лівому берегах столиці перебуває в межах норми. Перевищення гранично допустимих концентрацій забруднюючих речовин не виявлено. Радіаційний стан перебуває в межах контрольних рівнів.

У разі задимлення просимо дотримуватись рекомендацій фахівців: тримати вікна зачиненими, особливо вночі та вранці, а також за можливості не перебувати на відкритому повітрі. За наявності слід увімкнути системи кондиціонування та очищення повітря. Окрім цього, в таких випадках радять робити вологе прибирання. Корисно поставити ємності з водою, щоб підвищити вологість повітря, збільшити споживання рідини до 2-3 літрів на день для дорослих. Якщо з’явилася задишка та кашель, необхідно звернутися до лікаря.

Нагадаємо, що за станом повітря в столиці також можна спостерігати в застосунку «Київ Цифровий», в який інтегровано сервіс із даними міських пунктів моніторингу якості повітря у різних районах міста.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]