Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві найближчим часом синоптики прогнозують мокрий сніг, дощ і ожеледицю: техніка дорожників – напоготові

28 листопада 2023 року, 14:32

Циклон із південного заходу принесе у столицю мокрий сніг, дощ, ожеледь і ожеледицю, температура повітря при цьому 29 листопада коливатиметься від 0-2° морозу вночі до 0-2° тепла вдень. У зв’язку з цим техніка КК «Київавтодор» готова виїжджати на вихідні позиції, щоб у разі погіршення погодних умов оперативно розпочати обробку і очищення доріг, тротуарів і мостів столиці.

Щоб убезпечити покриття від утворення крижаного покриву, підприємства «Київавтодору» оброблятимуть покриття протиожеледними матеріалами. Загалом до зимового періоду столичні дорожники підготували 533 одиниці спецтехніки.

Як інформує Український гідрометцентр, окрім опадів, 29 листопада у столиці місцями очікуються пориви вітру 15-20 м/с.

Фахівці закликають під час сильного вітру щільно зачиняти вікна; прибрати з балконів і лоджій предмети, які можуть випасти назовні; триматися подалі від рекламних щитів, ліній електропередачі, великих дерев, а також не паркувати поруч із ними автівки.

Якщо впало дерево чи зламалися гілки – необхідно телефонувати до аварійно-диспетчерської служби «Київзеленбуду»: 044-272-40-18.

При падінні дерев чи гілок звертайтеся до рятувальників: 101 або 044-430-37-13 (телефон КАРС). При травмуванні людей негайно телефонуйте 103.

У разі несправності світлофорних об’єктів чи дорожніх знаків телефонуйте за номерами: 044-278-35-40 або 050-439-83-66.

Міська влада нагадує водіям бути обережними та обачними на дорогах. У разі погіршення погодних умов не паркувати автівки на узбіччях доріг, щоб не заважати комунальникам здійснювати протиожеледну обробку та чищення доріг.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]