Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Питання об’єктів «Аркади» на Осокорках може бути вирішене винятково шляхом виконання умов Меморандуму щодо завершення їхнього будівництва – Микола Поворозник

28 листопада 2023 року, 14:42

Питання столичних житлових комплексів «Патріотика», «Еврика» та «Патріотика на озерах» на Осокорках може бути вирішене винятково шляхом виконання умов Меморандуму щодо завершення будівництва об’єктів збанкрутілого банку «Аркада». Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник, відповідаючи на питання журналістів під час онлайн-пресбрифінгу щодо результатів перевірки фінансово-господарського стану ПрАТ «ХК «Київміськбуд».

«Ситуація не проста. Я вам нагадаю про мітинги і зустрічі, які були у 2020-2021 роках. Відповідь на питання добудови об’єктів «Аркади» криється в Меморандумі, що було підписано в 2021 році між громадськими організаціями, які представляли інвесторів, і будівельною компанією, яка взяла на себе зобов’язання добудувати всі ці об’єкти. Це компанія «Stolitsa Group». Цей Меморандум, нагадаю, підписали в Національному банку за участю міської влади, Міністра внутрішніх справ, Служби безпеки України та Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, який гарантував повернення вкладених коштів інвесторів. Тому виконання положення цього Меморандуму дає відповідь на запитання, яким чином виконати зобов’язання перед інвесторами «Аркади», – зауважив Микола Поворозник.

Він зазначив, що питання важливе і непросте. Бо, з одного боку, є багато інвесторів, які вклали кошти в будівництво житла. А з іншого – громадські активісти, які вимагають створення на території «Екопарку Осокорки». Разом із тим, «Stolitsa Group» обіцяє облаштувати на Осокорках великий парк.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]