Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві найвищий рівень зайнятості населення та найменше безробіття

13 лютого 2019 року

У Києві найвищий рівень зайнятості населення та найменше безробіття 

Сьогодні на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань охорони здоров’я та соціального захисту депутати заслухали звіт щодо виконання Програми зайнятості населення столиці за 2018 рік.

За даними Департаменту соціальної політики КМДА, у Києві найвищий рівень зайнятості населення – 62,7%, у той час як по Україні 57,2%. Окрім того, у столиці найнижчий рівень безробіття – 6%. По країні він становить 8,6%. Також у Києві найвища середньомісячна заробітна плата. За минулий рік, порівняно з 2017, вона зросла більш ніж на 20% і становила 13 542 грн.

«Міська служба зайнятості максимально сприяє першочерговому працевлаштуванню звільнених з військової служби учасників АТО. Протягом 2018 року майже тисяча військовослужбовців із зони бойових дій отримували послуги служби зайнятості Відтак, було забезпечено роботою 226 колишніх учасників АТО. З них 39 осіб започаткували власну справу шляхом отримання одноразової виплати допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності. Ще 63 колишніх АТОвці проходили професійне навчання. Окрім того, столична служба зайнятості сприяла працевлаштуванню понад 2,7 тисячам внутрішньо переміщених осіб», - розповів директор Департаменту соціальної політики КМДА Юрій Крикунов.

Загалом у січні-жовтні минулого року в столиці прийнято на роботу на створені нові робочі місця 92,4 тисячі осіб, це найкращий показником серед регіонів. Станом на перше січня 2019 року навантаження на 10 вільних робочих місць серед регіонів України є найменшим у Києві - 11 осіб, найбільшим у Черкаській області - 335 осіб (по Україні - 58 осіб).

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]