Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві патрулюють вулиці щодо порушень правил вигулу та утримання домашніх тварин

28 травня 2021 року, 16:27

У четвер, 27 травня, фахівці Служби обліку та реєстрації тварин КП «Київська міська лікарня ветеринарної медицини» спільно із представниками Святошинського управління поліції Головного управління Національної поліції у місті Києві провели рейд у Святошинському районі щодо виявлення порушень правил вигулу та утримання домашніх тварин. Під час рейду власникам нагадали правила та презентували брошури «Правил утримання домашніх собак та котів у місті Києві» й інші інформаційні матеріали.

Фахівці КМЛВМ констатують, що більшість порушень виникає через недбалість власників та їхню недостатню обізнаність щодо Правил утримання домашніх собак та котів. Згідно з правилами, при вигулі домашніх улюбленців необхідно подбати про безпеку самої тварини та оточуючих. Крім того, дозволяється виводити собак за межі помешкання чи території проживання лише на повідку з ошийником, а небезпечних собак – на короткому повідку та в наморднику.

У випадку злісного порушення працівниками поліції складається адміністративний протокол за ст. 154 (Порушення правил тримання собак і котів) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Санкція статті передбачає накладання штрафу від одного до трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а у випадку заподіяння шкоди здоров’ю людей або їх майну штраф від одного до трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян із конфіскацією тварин.

З початку року було складено більше 150 актів щодо порушення правил утримання тварин у місті Києві.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]