Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

День Києва-2021: Програма святкових заходів на 29 та 30 травня

28 травня 2021 року, 16:00

Цими вихідними кияни та гості міста відзначають подвійне свято: 29 травня – День столиці і 30 травня – День Києва. Формат проведення масових заходів адаптовано до чинних карантинних вимог. Міська влада закликала киян і гостей міста святкувати відповідально та нагадала чинний перелік карантинних обмежень.

Загалом у святковій програмі понад 150 заходів, близько 50 з них – спортивні змагання та турніри.

29 травня о 16:30 урочисто відкриється 50-ий ювілейний Київський міжнародний кінофестиваль «Молодість», який протягом тижня, до 6 червня, продемонструє до 200 кінокартин. О 10:00 відбудеться вернісаж «Старий Київ у поштівках» у Національному історико-архітектурному музеї «Київська фортеця». О 12:00 розпочнеться святкова культурно-мистецька програма у Будинку культури «Конча-Заспа».

29-30 травня на Співочому полі відбудеться комерційний захід Kyiv fan fest, на якому виступатимуть зірки української музики.

30 травня о 08:00 уже традиційно розпочнуть вітрильну регату, присвячену Дню Києва, – на Київському річковому вокзалі біля причалу № 6.

У неділю о 09:00 на Майдані Незалежності стартують учасники традиційного 28-го спортивного благодійного «Пробігу під каштанами». Долучитися до них офлайн можуть й усі охочі – завдяки мобільному додатку Strava.

Звертаємо увагу, що за маршрутом «Пробігу під каштанами» 30 травня у центрі заборонять рух транспорту.

Із 11:00 до 14:00 на території заповідника «Софія Київська» проведуть Всеукраїнські змагання зі спортивного орієнтування «Кубок столиці». Такі події проводяться у великих європейських містах і дають можливість не лише продемонструвати рівень своєї майстерності, а й побачити унікальні туристичні локації.

Нагадаємо, що святкова програма до Дня Києва розпочалася 25 травня виступом Муніципальної академічної чоловічої хорової капели ім. Л. Ревуцького, яка провела музичну екскурсію локаціями Андріївського узвозу.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]