Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві під час комендантської години затримали правопорушника, який спиляв ялинку в одному зі столичних парків

15 грудня 2022 року, 15:43

У парку Партизанської слави, що у Дарницькому районі столиці, на гарячому спіймали правопорушника, який спиляв і намагався вкрасти хвойне дерево. Про це повідомив начальник Управління екології та природних ресурсів КМДА Олександр Возний.

Інцидент трапився під час комендантської години у ніч на 15 грудня. Правопорушником, який незаконно спиляв ялинку, виявився громадянин К. 1970 року народження. Чоловіка затримали одразу після скоєння ним правопорушення, і тепер міру покарання йому має визначити суд.

«Сподіваюся, ця історія відіб’є охоту нищити природу, незаконно вирубуючи хвойні дерева напередодні свят. Нагадаю, відсьогодні у Києві починають діяти офіційні сезонні ярмарки, де можна легально придбати зелену новорічну красуню. Ну і звісно не забувайте, що гарною альтернативою живій може стати раніше придбана штучна або створена власноруч еко-ялинка», – зазначив Олександр Возний.

Нагадаємо, у Києві триває кампанія з метою збереження хвойних рослин у передноворічний період. Лісівники, працівники Держекоінспекції та Патрульної поліції проводять рейди та патрулювання територій, де ростуть молоді насадження, а також тих, що розташовані біля автодоріг і залізничних шляхів. Саме тут найчастіше полюють «мисливці» за хвойними деревами. Столичні «зеленбудівці» нагадують: штраф за незаконно зрубане дерево може сягати кількох тисяч гривень.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]